Marraskuun viihdeblogi

Kuva

 

”Hei tyttö, olen matkalla Alabamaan, mennään yhdessä leipomoon” eli terveiset kaikille Popedan 35 v. juhlarundilta. Ympäri Suomea on kelkottu ja Popeda on näyttänyt, mistä lähtee rock´n roll. Lisäksi marraskuussa ilmestyy vihdoin tuo Museorekisterissä 6 cd:n boxi, jota tuli työstettyä loppukesästä ja alkusyksystä. Samalla ilmestyy myös 2 cd:n kokoelma. Eikä tässä vielä kaikki, sanottaisiin ostoskanavalla. Lisäksi allekirjoittanut on koostanut Popedasta kirjaa digitaaliseen muotoon, eli sitä pystyy ostamaan esim. Popedan tuotemyynnistä joulukuussa kun tullaan Peurunka Areenalle. Tuon digitaalisessa muodossa olevan kirjan nimi on Entäs ny…POPEDA? Digitaalinen versio on erilainen kuin Ilikeesti kiitää, se  on tehty tarinamuotoon aina v.1977 näihin päiviin. Lisäksi siitä löytyy diskografiat, haastatteluja kuvamuodossa, mutta myös keikkakalenteri v.1980-2013. Eikä pitäisi olla hinnalla pilattu.

Vain elämää-sarjaakin olen katsonut ja todennut, että Juha Tapio ja Pauli Hanhiniemi ovat varastamassa suuren yleisön suosiota, unohtamatta Jukka Poikaa. Tokihan nuo kaikki kolme ovat isoja nimiä suomalaisessa musakentässä, mutta jotenkin tuntuu että nyt jysähtää supersuuri suosio. Mene ja tiedä. Pientä vinkkiä annan, että keväällä nuo kaksi ensin mainittua nähdään Peurunka Areenalla, mutta ei mennä enempää asioiden edelle. Jukka Poikahan esiintyikin jo syksyllä.

Musiikkirintamalla ja varsinkin tuolla levyrintamalla syksy on perinteisesti oikeaa julkaisutulvaa. Yhdeltä jos toiselta artistilta ilmestyy levyjä. Suurjulkaisuja ovat olleet Jenni Vartiaisen, Cheekin ja Juha Tapion levyt, mutta pelkästään suomalaisia julkaisuja nimiartisteilta on useita kymmeniä. Seuraavilta on tullut/tulossa pitkäsoitot: Kolmas Nainen, Popeda, Olli Lindholm, Sunrise Avenue, Lauri Tähkä, Viikate, Klamydia, Vesa-Matti Loiri, Stig, Suvi Teräsniska, Eläkeläiset, Pariisin Kevät, Jukka Poika, Neljä Ruusua, Maarit, Remu, Jesse Kaikuranta, The 69 Eyes, Robin, PMMP, Petri Nygård ja Egotrippi. Ja huomatkaa, ei tässä ole läheskään kuin pieni murto-osa. Eli musiikkia kyllä kansalle tulee, se ei maailmasta lopu. Kaikenlaista ja kaikenikäisille.

Joulu ja varsinkin pikkujouluaika lähestyy kiivasta vauhtia ja hereillä ollaan myös meidän suunnassa. Meinaan on tuo Peurunka yksi parhaita paikkoja, mitä pikkujoulujen ja tilaisuuksien järjestämiseen tulee. Glögin ja piparin lisäksi on tarjolla myös hulppeat ruokapöydät, mainiot tilat sekä erittäin kova viihdeohjelmisto. Ja mikä on välillä käydessä kuntosalissa, tai keilaradalla ja lopuksi Kylpylän puolella. Siihen päälle hyvää ruokaa, muutama moukku(kohtuudella ja vain lääkkeeksi) mikä parantaa itsetuntoa ja eikun vastakkaista sukupuolta hurmaamaan huippuartistien tahdittamana. Minusta ainakin kuulostaa todella toimivalta idealta.

Jos tähti-iltoja katsastetaan ensin niin marraskuun 9.päivä saapuu Peurunka Areenalle Suomen suosituimpia naisartisteja, Kaija Koo. Siinä sitä pohditaan, kuka keksi rakkauden (tunnustan, minä se en ole), tai ketkä ovat Tinakenkätyttöjä (tai vastaavasti tinakenkänaisia tai mummoja),  tai kuka se onkaan Kaunis, rietas ja onnellinen. Loppuyöstä alkaa seireenien kuiskutus, Tule lähemmäs beibi. Se on sitten loppuyön heiniä, kuullanko naisten suusta että Vapaa ja vai Irti. Kun omaa elämääni mietin niin on kuulunut aina että irti. Yleensä kun minä menen juttelemaan naisten kanssa, tulee naiselta seuraava kommentti: ”Sovitaanko että olet sekoittanut minut johonkin toiseen, sinulla on nyt kova kiire muualle ja painut sukkelasti hevon kuuseen”. Siinä ei kevyet kenttävitsit tai kikka kolmoset pelasta tilannetta.

Muutama vuosi sitten hieman huvitti, kun mediassa pulputettiin, että vasta nyt Kaija on huipulla sitten 90-luvun alun. Olen itse järkkänyt noin 20 Kaijan keikkaa Juva- Mikkeli-Savonlinna-Varkaus- Kuusankoski v.1999-2013 ja joka kerta on tuvat olleet turvoksissa. Samaa ovat sanoneet kollegat ympäri Suomen. Se pitää kyllä paikkaansa, että Kaijan levymyynti nousi taas rajusti muutama vuosi sitten. Varsinkin jos vertaa sitä vuosiin 2002-2007. 

Kaija Koo on todella upea lavaesiintyjä ja luvassa on aikamoista hittiputkea. Missä tahansa Kaija keikkaileekin, tuvat ovat täpö täynnä. Olen saanut tietooni, että Kaijalta on ilmestymässä uusi sinkku ja kovaa materiaalia tulossa. Povataan jopa jättihittiä, mene ja tiedä. Kaijahan ei myöskään tee mitään älyttömiä määriä keikkoja kuukaudessa, sillä hän on sitä halunnut rajoittaa. Nyt tätä herkkua on siis luvassa Peurunka Areenalla. Ei kannata missata. Kyllä ne kympin uutiset tulee joka ilta, mutta Kaija ei ole joka ilta Peurungalla. Ja kaikille osmoille ja taunoille tiedoksi, nyt ei kannata jäädä kotiin. Nyt ei kannata tehdä kuin lomitusaikoina eli hakata päätä mäntyyn vaan tukka ojennukseen ja menneniä leukaan ja eikun vakaalla askelluksella kohti pelipaikkaa.

Marraskuun 23.päivä Areenalla vierailee legendaarinen Apulanta-orkesteri tuolta Heinolan rämeiköstä. Tämä yhtye on siitä harvinainen, että se on ollut huippusuosittu  jo todella kauan. Tietysti herrat Wirtanen-Santapukki ja Lehtinen on erittäin kova kolmikko ja Apulannan tuotannosta voisi tehdä vaikka 3 cd:n hitit-kokoelman. Sen verran niitä on ajan saatossa tullut. Ja voin sanoa, että hiton upeita jätkiä, samoin kuin Apiksen tekninen väki. Ei tule käymään kuin Tarvasjoella Metallican vieraillessa siellä v. 1984. Ai miten siellä kävi? Huonosti, sillä hulinaksi meni. Nämä ukot olen tuntenut 90-luvun lopulta saakka ja hommat on aina toimineet loistavasti. Ja voi sylvi ja pari muuta tyttöä niitä Apiksen hittejä: Anna mulle piiskaa, Mitä kuuluu, Hiekka, Vasten mun kasvoja, Reunalla, Koneeseen kadonnut, Vääryyttä, Mato, Pahempi toistaan, Mitä vaan, Armo, Jumala jne.

Ysäriteemalla mennään marraskuun viimeinen lauantai eli 30.11, sillä esiintymään saapuu ruotsalainen Pandora kera Disco Inferno-yhtyeen. Mukana on myös Dj.Jaba. Ysäri-iltaa on toivottu ja toivomuksiin vastataan. Pandorahan oli supertähti 90-luvulla on sitä edelleenkin. Moni ehkä muistaakin Pandoran hiteistä, mm. Trust me, Come on and do it, Don´t you know, One of Us, The Naked Sun, You drive my crazy, Tell the World. Jep, tällaistä olisi luvassa. Joten ei muuta kuin öljytkää lanne ja antakaa rytmin viedä, sillä nämä ovat Bileet!! Dj.Jaba pitää huolen, että levymusan puolella kuullaan niitä biisejä joita kuuluukin, kun on ysäriteemasta kyse.

Areena-iltoina on luvassa hienot trubaduurit Taverna Apollosssa: la. 9.11. musisoi Karri Salo ja lauantaina 23.11 legendaarinen Harri Marstio ja kuun viimeinen lauantai, 30.11. tulee esiintymään Esa Eloranta, joka on tuttu Grabo-yhtyeestä, mikä oli kovastikin keikkaileva yhtye 80-ja 90-luvulla. Itselle on aina jäänyt mieleen Esan tuotannosta kappale Mies kylmän maan.

Torstaisin Villipeurassa jatkuu tasokkaat iskelmäillat ja  torstaina 7.11. saapuu ehkä yksi Suomen suosituimmista tanssiorkestereista eli Finlanders. Jalalle sopivaa musiikki, hienoja kappaleita, hyvin soittava bändiä ja tunnelmalliset slovarit ovat varmasti yleisön mieleen. Tuona torstaina kannattaa tulla oikeesti Villipeuraan jos tahdot oikeesti tanssia( ja siinä sivussa käyttää todellakin kohdallaan olevia palveluja). Finkut on huippuyhtye! Pitkän linjan orkestereita hyvässä mielessä.

Marraskuun 14.päivä saapuu upea Eija Kantola Omega-yhtyeensä kanssa. Viikkoa myöhemmin yleisön hurmaa Hurma ja kuun viimeinen torstai on ilo ja kunnia saada Peurunkaan suuri suomalainen viihteen taitaja ja erinomainen laulaja Tapani Kansa.

Tavallisia tanssejakaan ei ole unohdettu. Marraskuun kolme ensimmäistä viikonloppua mennään normaalilla keskiviikko, perjantai ja lauantai rytmityksellä, jolloin tasokkaat tanssiduot pitävät huolen että parketilla pyörähdellään niin  että helmat hulmuaa.

Marraskuun kaksi viimeistä viikonloppua mennään niin, että keskiviikkoisin on tanssit, mutta perjantaisin ja lauantaisin paikalla esiintyvät pikkujoulusesongin aikaan coverorkesterit, 22-23.11 saapuu esiintymään ja viihdyttämään Beatwave ja viikkoa myöhemmin, 29-30.11 Hittiorkesteri Aimo. Stand Upia on luvassa myös perjantaina 22.11. Janne Porkka ja viikkoa myöhemmin pe.29.11. Arimo Mustonen. Meikäläinen edustaa tätä stand up-osastoa, sillä se on stand upia tai ehkä paremminkin stand downia, kun tulee rampattua ympäri Suomea. Ei tarvitse juttua keksiä, tragediaa höystettynä komiikalla on ollut aina omiksi tarpeiksi, vaikka sitä ei ole tilattu eikä toivottu.

Eli kaikkea olisi tarjolla yllin kyllin ja joulukuussa tahti pysyy samana, mm. Elonkerjuu, Popeda, Samuli Edelmann, Neljänsuora ja Tarja Lunnas ja paljon muuta.

Konde toivottaa kaikille tämän lukeneille, ja myös kaikille meidän asiakkaille mitä parhainta pikkujouluaikaa. Ja muistamme: Jos ei koita, ei voita. Tyhjän saa pyytämättäkin. Pitäkää hauskaa ja toisistanne huolta. Kaveria ei jätetä, ikinä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s