Lokakuun viihdeblogi

nopsajalka

No niin, tämä on se kuukausi, kun kaikkialla alkaa taas tapahtua ja isolla meiningillä.

Telkkarista ihmetellään Vain elämää ja We want more!- musaohjelmia. Molemmat ohjelmat ovat erinomaisia ja mielenkiintoisia kaikin tavoin, joskin minua häiritsee pikku hiljaa tuo jatkuvan itkemisen kuvaus Vain elämää- sarjassa. Väitän, että kyse on ohjelman leikkauksesta. Niillä liikutuksen hetkillä halutaan mässäillä. Olisi niitä voinut jättää leikkauspöydälle, sillä kyllä ihmiset ihan oikeasti osaavat kuulla ominkin korvin, mikä on tunteikasta ja mikä taas ei ja uskovat vähemmälläkin mikä koskettaa ja mikä ei.

Hienoa tuossa ohjelmassa on musiikki, mutta myös tarinat biisien takaa. Se avaa ihan uuden maailman katsojille, sillä uskon että kovinkaan moni ei ole ajatellut mistä joku biisi saattaa kertoa. Tai jos on miettinyt, niin tulkinta on saattanut olla hyvinkin vapaa, tai ei edes sillä seinällä. Toisaalta, sehän onkin biiseissä ja sanoissa hieno asia, että kukin voi ajatella sen omalla tavallaan. Kun on hyvä ja koskettava tarina johon voi samaistua, on mahdollista että kappaleesta tulee iso jo sitäkin kautta.

Wirtasen Tonilta on tulossa ainakin jäätävä Apulantamainen tulkinta Paula Koivuniemen ”Sata kesää tuhat yötä”-biisistä. Tai Loirin versiot. Ja paljon paljon muuta.

Puhetta on ollut paljon We Want more- ohjelman vaisuista katsojaluvuista. Ohjelman formaatti on mielenkiintoinen, sillä kappaleiden lisäksi ihmisiä on aina ja tulee aina kiinnostamaan tarina. Mitä bändi on ollut, miten suosio on koettu ja miksi bändi lakkasi olemasta. Mielenkiintoisimmat bändit tuossa ohjelmassa ovat Miljoonasade, Don Huonot ja Neon 2.

Levypuolella meininki on perinteiseen tapaan huimaa. Uutuuslevyjä on tulossa mm: Jonne Aaron (Risteyksessä), Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani (Käpälikkö), Samuli Edelmann (Mahdollisuus), Saija Tuupanen (On onni siinä), Hector (Hauras), Sunrise Avenue (kokoelma), Lordi jne.

Ensi kevään ohjelmistoa olen tehnyt jo toukokuulle asti. Paljon hyviä ja isoja nimiä on tulossa. Vaan paljon on isoja nimiä keikkatauolla, sillä keväällä 2015 taukoa pitävät Lauri Tähkä ja Juha Tapio. Cheek palaa vasta aikaisintaan syksyllä 2015 ja Suvi Teräsniska pitää ainakin v.2015 välivuoden keikkailusta. Myös Kolmas Nainen on määrittelemättömällä keikkatauolla. Sama koskee muutamaa muutakin isoa artistia.

Kesällä taukoa pitää keikkajyrä Klamydia, joka ei tee tuolloin esiintymisiä lainkaan. Sen sijaan kevätrundin bändi tekee ja on tulossa Peurunka Areenalle helmikuussa.

Peurunka Areenan syksyn uutuuskuvio on kaksi istumakonserttia. Lokakuun 11.päivä saapuu Yö ”Hyvässä ja pahassa”-kiertueen voimin esiintymään. Keikasta voisi mainita, että bändi soittaa ykkössetissään koko ”Varietee”-levyn kappaleet. Toisessa setissä on luvassa kaikki ne muut hitit. Kannattaa tulla, sillä kyseessä on erinomainen konsertti, jollaisia ei ole mahdollista nähdä kuin tänä syksynä.

Peurunka Areenan muita esiintyjiä ovat pe. 3.10. Nopsajalka. Nopsajalan uusinta hittiä Lupaan olla on kuunneltu You Tubessa peräti 2 331 412 kertaa, joka on hurja määrä.

Seuraavana päivänä, la.4.10, hypätään tunnelmasta toiseen ja tarjotaan myös uutta eli yksipäiväinen tanssifestivaali. Peurunka Areenalla esiintyy illan aikana In The Mood, Kari Vepsä & Onnenmaa ja Eija Kantola & Omega. Paikalle on hankittu tanssiparketti, lähes 100 neliötä.

Lokakuun 18.päivä Areenalle saapuu Happoradio, joka on myös suosittu yhtye. Kukapa ei muistaisi hittejä Che Guevara, Puhu äänellä jonka kuulet, Tavikset, Hirsipuu, Pelastaja, Anna anteeksi, Hiljaa niin kuin kuolleet” jne.

Viikkoa myöhemmin lauantaina 25.10, saapuu Jenni Vartiainen, jo toinen Vain elämää- sarjan vieraita tänä syksynä. Kolmas eli Toni Wirtanen saapuu Apulanta-yhtyeensä kera marraskuussa.

Jenniltä ilmestyi Terra-levyn platinapainos, jossa on pari uutta kappaletta, mm. ”Eden”, joka on erinomainen biisi ja jota on kuullut radiosta ihan riittävästi.

Muistutettakoon, että ennakkolippuja keikoille on saatavissa Tiketin kautta tai suoraan Peurungasta hotellin vastaanotosta. Lisäohjeet löytyvät Peurungan sivuilta, www.peurunka.fi.

Torstaisin Ravintola Villipeurassa on erinomaisia iskelmävieraita. 2.10 esiintyy hyvin suosittu ja pidetty Saija Tuupanen & EX-Miehet, viikkoa myöhemmin to.9.10 Hurma. Torstaina 16.10 saapuu Charles Plogman & Pientä Unelmaa, to.23.10 Tarja Lunnas & Rosso ja kuun viimeinen torstai 30.10. Pekkaniskan Pojat. Eli luvassa on todella kovia ja nimekkäitä esiintyjiä.

Taverna Apollo Pubissa trubakeikat vetää lokakuussa seuraavat artistit: 4.10. Aki Louhela, to.11.10.Vaakku, 18.10 Duo Tornado ja 25.10. Popteekki. Noille trubakeikoille on aina ilmainen sisäänpääsy.

Lokakuussa on siis viihdettä joka lähtöön ja luvassa on paljon ikimuistoisia konsertteja ja kokemuksia. Marraskuussa tahti vaan kiihtyy. Mitä parhainta syksyn jatkoa kaikille! Ja nähdään Peurungassa. Pitäkää toisistanne hyvää huolta. Kaveria ei jätetä!

Vesa Konde Kontiainen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s